Това, което се случи в дома за хора с деменции в

...
Това, което се случи в дома за хора с деменции в
Коментари Харесай

Няма притеснения за заразените в дома в с. Опанец |

Това, което се случи в дома за хора с деменции в с. Опанец, беше предстоящо. Хората, които са имунизирани с 1 и 2 дози, може да бъдат носители на вирусната зараза, само че няма да се разболеят тежко, да постъпят в болница и да изгубят живота си от COVID-19, сподели на брифинг на здравните управляващи министър Костадин Ангелов.

Така той коментира ситуацията в общественото заведение, където 14 имунизирани с двете дози ваксина против ковид са положителни за инфекцията.

Двама от имунизираните имат клинична картина – лека кашлица и температура, нямаме притеснения. Неваксинираните са с по-сериозни признаци и един от чиновниците, който е внесъл инфекцията, сподели министърът.

Всеки, който е имунизиран или преболедувал, е добре да носи маска, тъй като може да популяризира вируса, акцентира Ангелов.

Нежеланието на личния състав да се имунизира, когато му беше препоръчано, е повода това да се случва. Той внесе инфекцията. Ние предупредихме, че тези домове са най-рисковите, сподели основният държавен здравен контрольор и заяви, че 4 от 6 признати за лекуване в болница са изписани и към този момент няма имунизирани за лекуване.

Доц. Кунчев разяснява и хода на имунизациите. По думите му няма задържане на ваксини, всички пристигнали у нас количества се употребяват.

„ Не можем да приключим с първа и втора фаза, тъй като непрекъснато се появяват нови искащи да се имунизират. Ние продължаваме да изготвяме списъци от лечебни заведения и учебни заведения, там изтича спомагателен запас “, изясни той.

Доц. Кунчев добави, че свободните количества се разпределят към системата за записване и персоналните лекари.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР